- kapusta pekińska
- kalarepa
- pomidor
- jabłko
- nać pietruszki dekoracyjnej
- szczypiorek
- pęczek rzodkiewki razem z nacią (korzystaj z liści rzodkiewki)
- ogórek kiszony
- kilka gałązek kopru
- sól ziołowa, sok z cytryny, sos sojowy, pieprz ziołowy
Rozpoczynamy od poszatkowania kapusty i szczypiorku. Poszatkowane składniki solimy i lekko ugniatamy ręką. Dzięki temu kapusta zmniejszy swoją objętość i surówka będzie znacznie bardziej soczysta. Pozostałe składniki kroimy lub trzemy na tarce zostawiając ich część do dekoracji.
Surówkę przyprawiamy sokiem z cytryny i ziołami. Nie będąc na ścisłej diecie surówkę można przyprawiać na różne sposoby: dodatkiem musztardy, jogurtu, domowego majonezu lub sosem winegret.
Dekoracyjny koszyczek na zdjęciach został wykonany z cebuli, brzegi koszyczka są posypane suszoną papryką.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz