Ziołową herbatkę można zaparzać nie tylko z suszonych ziół ale również ze świeżo zerwanych. Do takiego naparu można też dodawać świeże owoce np. maliny. Całość dobrze smakuje i nieźle wygląda - poniżej zdjęcia z działkowego zaparzania świeżej mięty, ze świeżo zerwanymi malinami (czerwonymi i żółtymi). A po wypiciu liście można zjeść;)
A to przykłady ziół, które bezproblemowo rosną na działce i dobrze smakują zaparzane na świeżo:
Mięta |
Szałwia |
Melisa |
Piękna herbatka i ogródek :)
OdpowiedzUsuńProstota jest najlepsza, herbatki takie smakują wyśmienicie i cieszą oko, dzięki za ten przepis na herbatki.
OdpowiedzUsuńZnakomita herbatka, uwielbiam zioła:). Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSuper przepis i piękne zdjęcia!:)
OdpowiedzUsuńJak patrzę na takie zdjęcia to nie mogę doczekać się wiosny/lata ;) ah, świeża mięta :)
OdpowiedzUsuń