niedziela, 12 sierpnia 2012

Herbatka ze świeżych ziół

Ziołową herbatkę można zaparzać nie tylko z suszonych ziół ale również ze świeżo zerwanych. Do takiego naparu można też dodawać świeże owoce np. maliny. Całość dobrze smakuje i nieźle wygląda - poniżej zdjęcia z działkowego zaparzania świeżej mięty, ze świeżo zerwanymi malinami (czerwonymi i żółtymi). A po wypiciu liście można zjeść;)


A to przykłady ziół, które bezproblemowo rosną na działce i dobrze smakują zaparzane na świeżo:
Mięta
Szałwia
Melisa
Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Piękna herbatka i ogródek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prostota jest najlepsza, herbatki takie smakują wyśmienicie i cieszą oko, dzięki za ten przepis na herbatki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Znakomita herbatka, uwielbiam zioła:). Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis i piękne zdjęcia!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak patrzę na takie zdjęcia to nie mogę doczekać się wiosny/lata ;) ah, świeża mięta :)

    OdpowiedzUsuń